Δώρα, Σχολικά

Πώς να επιλέξω το κατάλληλο δώρο για το παιδί;

Το καλοκαίρι ήρθε και πιθανόν να βρίσκεστε ήδη στη διαδικασία αναζήτησης του κατάλληλου δώρου για το παιδί σας, το βαφτιστήρι, το ανήψι ή το παιδί των φίλων σας. Ας δούμε μερικές συμβουλές.

·  Ηλικία του παιδιού: Αυτός είναι ο πιο βασικός παράγοντας κατά την επιλογή δώρου. Πολλοί από εμάς ξεχνάμε να ελέγξουμε τη συσκευασία ή την ετικέτα του δώρου για να δούμε σε ποιες ηλικίες απευθύνεται το προϊόν. Αν το δώρο είναι για μελλοντική χρήση, αυτό είναι αποδεκτό. Ωστόσο, αν το παιδί είναι αρκετά μεγάλο για να καταλάβει ότι λαμβάνει ένα δώρο που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει άμεσα, αυτό μπορεί να προκαλέσει απογοήτευση.

·  Υλικό του δώρου: Προτιμήστε αντικείμενα κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα ή οικολογικά υλικά. Για παράδειγμα, τα ξύλινα παιχνίδια είναι μια ωραία και διαχρονική λύση. Αν και μπορεί να είναι ακριβότερα, μπορείτε να μειώσετε τις προσδοκίες για ένα μεγάλο και ογκώδες δώρο, επιλέγοντας ένα μικρό αλλά φιλικό προς το περιβάλλον δώρο.

·  Αποφύγετε τα παιχνίδια με ήχους: Τα παιχνίδια με ήχους μπορεί να φαίνονται χαριτωμένα και δελεαστικά, αλλά γνωρίζατε ότι πολλά από αυτά μπορούν να επηρεάσουν ακόμη και την ακοή των παιδιών;

·  Φτιάξτε κάτι χειροποίητο: Γιατί όχι; Μια χειροποίητη κάρτα, πλαστελίνη ή ένα άλμπουμ φωτογραφιών αποτελούν υπέροχες ιδέες. Μην ξεχνάτε ότι τα παιδιά δεν ενδιαφέρονται για την αξία των δώρων!

           ·  Μην κάνετε υπερβολές: Κινηθείτε σε λογικά πλαίσια όσον αφορά το μέγεθος, το budget και τον αριθμό των δώρων. Ελέγξτε τον χώρο του παιδιού. Χωράει το δώρο στον χώρο του; Το δώρο δεν χρειάζεται να είναι πολύ ακριβό για να είναι καλό! Ειδικά αν είστε θείος, νονός ή φίλος, προσπαθήστε να μην φέρετε σε δύσκολη θέση τους γονείς με το δώρο σας, ιδίως αν αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

          ·  Ανάγκες του παιδιού: Τι χρειάζεται το παιδί αυτή την περίοδο; Ποια είναι τα χόμπι του; Τι του αρέσει να κάνει στον ελεύθερο χρόνο του; Ερωτήσεις όπως αυτές θα σας βοηθήσουν να βρείτε το ιδανικό δώρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *